Кандидати в депутати Європарламенту від Volt відвідали Київ та пообіцяли зробити "5 кроків" для підтримки України

Минулого тижня представники Volt з усього континенту відвідали Київ, щоб обговорити стратегію ЄС та підтримку, необхідну для перемоги у війні проти Путіна. Поспілкувавшись з українцями про вплив війни на життя в Україні, Volt пропонує п'ять заходів для забезпечення безпечної та вільної України в ЄС.

16 кві 2024

Офіційний пресреліз Volt Europa:

"Ситуація в Україні не найприємніша. Через нестачу боєприпасів Україна стоїть перед неможливим вибором: захищати своїх цивільних чи своїх солдат, які воюють на передовій. Неурядові організації, активісти, урядовці, аналітичні центри та ветерани війни передають один і той самий чіткий сигнал: без більшої військової та фінансової підтримки Україна зазнає поразки.

Якщо Україна зазнає поразки, це означатиме кінець свободи для українців і нашого міжнародного порядку, заснованого на правилах. Це означатиме кінець нашої безпеки в Європі. Європа повинна зробити сміливий вибір, щоб допомогти Україні сьогодні, тому що це правильно, і щоб нам не довелося воювати з Росією завтра.

ЄС потрібна довгострокова стратегія війни: ЄС повинен взяти на себе відповідальність за власну безпеку, створивши чітку довгострокову стратегію, щоб допомогти Україні виграти цю війну. Європа повинна говорити одним голосом в рамках НАТО.

ЄС має негайно надати стратегічну зброю: ЄС та його країни-члени повинні збільшити обсяги поставок зброї та спільних закупівель, не встановлюючи при цьому самочинно встановлених червоних ліній. Україна негайно потребує значних запасів артилерійських боєприпасів, засобів дальнього радіусу дії та щонайменше десяти додаткових систем ППО Patriot або еквівалентних систем протиповітряної оборони.

ЄС потребує ефективних санкцій: Військова скриня Путіна велика. Росія уникає нафтових санкцій, використовуючи для експорту забруднюючі, неліцензовані танкери, в той час як треті країни перепродують російську нафту без жодних наслідків. Необхідно запровадити нові, більш ефективні та серйозні санкції, особливо щодо металів, ЗПГ та урану.

ЄС повинен використовувати заморожені російські активи: нехай агресор, а не європейські платники податків, платить за припинення війни...ЄС має 300 мільярдів євро заморожених російських активів, які мають піти на фінансування оборони та відновлення України. Ці активи мають бути використані як застава для випуску військових облігацій ЄС.

ЄС має робити більше для забезпечення демократичного та європейського майбутнього України: ЄС повинен зміцнювати громадянське суспільство України для підтримки урядових реформ, щоб Україна могла стати сильною державою-членом ЄС до 2030 року. До повного вступу Україна повинна мати можливість брати участь в ЄС поетапно.

Франческа Романа Д'Антуано (співголова Volt Europa) про візит в Україну:

Настав час зробити крок назустріч європейській демократії. Ця поїздка наблизила нас до життя наших українських друзів, і ми хочемо бачити Європейський Союз, який активно підтримує Україну в її боротьбі за мир. У контексті цієї війни це може відбутися лише шляхом надання людям можливості захистити себе від агресора. Українська свобода - це європейська свобода.

Volt Україна

Volt має представництво в Україні. Volt Україна працює для українців вдома та за кордоном... Ми будуємо мости між нашими країнами, зближуючи нас, навіть коли війна на нашому континенті намагається нас роз'єднати.

Співголова Volt Україна Анастасія Возович:

Справжні європейські цінності - це цінності свободи, демократії, прав людини та верховенства права, які об'єднують Україну як націю та спрямовують нас у боротьбі за наше майбутнє. Рух Volt став символом цих європейських цінностей, і саме вони надають нам сили та наполегливості у нашій боротьбі.

У складі делегації також була старша радниця Volt Україна Карла Вагнер.